Stall Fernweh

Encantado Silvers


virtuaalihevonen - a sim-game horse


Perustiedot

Nimi: Encantado Silvers "Todo" Rekisterinumero: VRL00-000-0000
Rotu: trakehner Syntymäaika, ikä: 26.12.2018, 4v (04/2019)
Sukupuoli: ori Väri, säkäkorkeus: ruunikko, 169 cm
Omistaja: birdie (VRL-14733) Kotitalli: Stall Fernweh, Sveitsi  
Painotus: esteratsastus Koulutustaso: ko: helppo A, re: 160 cm
Kasvattaja: Silvertop, Sveitsi  

* ikääntyy satunnaisesti


Historia

Yhtenä marraskuisena päivänä havahduin siihen, että tallissani ei ole juuri yhtään kisa-ikäistä GP-tason hyppääjää. Lähes kaikki GP-luokkia kilpailleet hevoseni olivat jo kilpailunsa kiertäneet ja siirtyneet eläkepäiville ja siitosuralle, ja juniorit puuttuivat tallista täysin. Eihän tällaista voisi sallia! Mikä olisikaan parempi syy hankkia hevosia? Selailin aikani kuluksi nettiä, ja sattumalta bongasin sveitsiläisen Silvertopin 'tyhjennysmyynnin'. Harmittavaa, että melkein naapurissa sijaitseva Silvertop oli pistämässä luukkujaan kiinni, ja nyt koko talli piti tyhjentää. Samalla kaupattiin muutamaa vielä syntymätöntä varsaa lähes pilkkahintaan. Nappasin puhelimen käteen ja soitin samantien Kidalle Silvertopiin ja sovin visiitistä. Nyt ei olisi mitään syytä olla menemättä vierailulle, kun talli tosiaan sijaitsi vain yhden vuorijonon toisella puolen... Melkein naapurissa siis!

Kurvasin seuraavana aamuna paikalle kukonlaulun aikaan ja minua vastassa oli aina yhtä pirteä ja selkeästi aamuvirkku Kida. Kello oli seitsemän aamulla, ulkona oli pilkkopimeää ja pakkasta oli rapiat -20 astetta, mutta se ei tuntunut Kidaa haittaavan vaan hän tarjosi minulle kupposen kuumaa ja talutti talliin, jossa aamuheiniään mutustavat hevoset olivat varsin tyytyväisen oloisia.
"Osa näistä hevosista on jo myyty, mutta suurin osa on vielä myymättä. Muutaman ajattelin ottaa mukaan uuteen projektiini, mutta toivon saavani loput myydyksi", Kida selitti meidän kävellessä tallin käytävää pitkin. Pysähdyimme kauniin ruunikon trakehner-tamman karsinan ovelle. Tamma ei juuri päätään nostanut heinäkasalta. Valtavassa vauvamahassa näkyi liikettä.
"Tässä olisi yksi näistä myymättömistä ja syntymättömistä varsoista. Jouluaatolle sitä odotellaan, mutta saa nähdä. Enchantee on tunnetusti pihdannut varsojaan niin pitkään kuin mahdollista", Kida naurahti ja taputti tammaa kaulalle karsinan oven yli.

Lienee sanomattakin selvää, että myytyhän minä olin. Varsinkin kun näin varsan isän, komean Desmond Silversin. Ori on erinomaisesta suvusta ja oikein onnistunut urallaan. Tällä yhdistelmällä varsasta pitäisi aivan ehdottomasti saada GP-tason hyppääjä - sillä kaikki edellytykset siihen täyttyvät. Kävin vielä silmäilemässä tammaa ennenkuin löin nimeni alle (ja muutamaan muuhunkin paperiin), ja kurvasin tyytyväisenä kotia kohti.

Luonnekuvaus

Sukutaulu


i. Desmond Silvers  
trakehner
ruunikonkimo, 168 cm
Quality, 2 Star Prospect
ii. Dominius Thrill  
rtkm trak-o, 168 cm
First Champion, 2 Star Prospect
iii. Di Angelo GER
rnkm trak-o, 172 cm
iie. Domencia
rt trak-t, 164 cm
ie. Deadly Star Delm  
rn trak-t, 167 cm
Superior Grade, 3 Star Prospect
iei. The Purr-fect Hero
prn trak-o, 168 cm
iee. Deadly Sins
m trak-t, 166 cm
e. Escorant Enchantee  
trakehner
ruunikko, 167 cm
Superior Grade, 2 Star Prospect
ei. Compas Hunting
rn trak-o, 178 m
KTK-III
eii. VIR MVA Ch Hurricane Bay
rn trak-o, 180 cm
eie. Fantasy of Night
m trak-t, 169 cm
ee. Sasnak Encryptia  
rnkm xx-t, 160 cm
eei. Young 'n' Foolish
trn xx-o, 160 cm
eee. Easy World
trn xx-t, 166 cm
Kilpailut ja näyttelyt


ERJ - 0 sijoitusta, joista 0 voittoja
Jälkeläiset


Encantado Silvers ei ole vielä tarjolla jalostukseen.

ei vielä jälkeläisiä
Kuulumisia


26.12.2018 - Ensikohtaaminen
Olin kaksi päivää jo odottanut puhelinsoittoa Kidalta, mutta mitään ei kuulunut. Aloin olla hermostunut, vaikka olin käynyt tämän saman prosessin läpi varmasti yli sata kertaa. Olisiko tammalle sattunut jotain? Mitäs jos varsa oli kuollut synnytyksessä? Entä jos tamma menehtyi? Soittaisiko Kida minulle vasta joulun jälkeen tällaisia suru-uutisia? Jo jouluaattona päätin, että odotan tapaninpäivään ja sitten soitan vaikka itse Silvertopiin ja kysyn, että mikä nyt on homman nimi! Kuitenkin, tapaninpäivän aamuna tuttu nimi välkkyi puhelimen ruudulla ja vastasin epäilevästi. Linjan päässä Kidan pirteä ääni kertoi, että Enchantee oli varsonut terveen ja hyväkuntoisen orivarsan myöhäisjoululahjaksi, ja että parivaljakko voi hyvin! Meinasin kiljua riemusta! Aina tämä on samanlaista jännitystä, mutta onneksi kaikki oli mennyt hyvin! Ensimmäisenä tietysti kysyin, voiko varsaa tulla katsomaan ja Kida naurahtaen myöntyi ajatukselle.

Siinä ei sitten paljon tukkaa harjattu, ja aamupalankin nappasin autoon kun lähdin ajamaan kohti Silvertopia. Lunta satoi sankasti, mutta se ei menoani haitannut! Pitihän minun päästä näkemään ostamani varsa ja ehkä nappaamaan pari kuvaakin tallityöntekijöille näytettäväksi. Kida osasikin odottaa minua tallin pihalla, aina yhtä huolitellun näköisenä (itse näytin lähinnä suoraan sängystä nousseelta ryysyläiseltä!) ja toivotteli hyvät joulut näin jälkikäteen. Hän ohjasi minut varsomistalliin ja oikean karsinan luo. Enchantee söi tyytyväisenä heiniä vartioiden tiukasti pientä ruskeaa nyyttiä jalkojensa juuressa. Varsan korvat liikahtivat meitä kohden ja se nosti hieman päätään, kuin katsoakseen, kuka sieltä nyt tulee. Tamma ei jälleen näyttänyt kiinnostuneensa, mutta selkeästi tarkkaili meitä. Uskaltauduin karsinaan ja taputtelin ensin tammaa saadakseni sen luottamuksen, ja sitten kävin rapsuttelemassa myös varsaa. Pikkuvarsa ei malttanut pysyä maaten vaan nousi honteloine jalkoineen pystyyn ja kävi samantien syömään. Tamma liikehti siihen malliin, että nyt olisi aika jättää varsa rauhaan ja poistua karsinasta. Teimme työtä käskettyä, mutta en malttanut olla ottamatta muutamaa kuvaa vielä oven raosta!
Kuvagalleria


koristekuva koristekuva koristekuva

kuvat © Haras de Couvains, kirjallinen lupa!

virtuaalitalli / a sim-game stable
Ulkoasu © Hapero // Taustakuva © halfrain (CC BY-SA 2.0) // Kaikki muu ellei toisin mainita © birdie