Kasvatustoiminta


        


Dóchas Acresissa kasvatustoiminta on hyvin vähäistä ja maltillista, ainakin toistaiseksi. Kilpailutoimintamme ollessa olematonta, kasvatustoiminta on siinä rinnalla huomattavasti tärkeämmässä roolissa. Emme kuitenkaan varsinaisesti kasvata mitään tiettyä rotua vaan kasvatteja syntyy jos on syntyäkseen - tarkkaan harkituista vanhemmista. Luonnollisesti omistamamme orit ovat jalostuskäytössä ulkopuolisille tammoille mikäli hevosten sivuilla niin lukee.

Mahdollisten varsojen syntyessä, pyrimme tarjoamaan tammoille varsoineen parhaat mahdolliset elinolot. Hieman ennen varsan syntymää, siirrämme tamman varsomiskarsinaan, jossa tamma saa asua aina varsan vieroitukseen asti. Pihatossa asuvien tammojen kohdalla katsomme tapauskohtaisesti, jääkö tamma pihattoon varsansa kanssa vai siirretäänkö tamma ja varsa talliin. Tamma ja varsa pääsevät säännöllisesti ulkoilemaan ja ihanteellista olisi, jos varsa saisi temmeltää muiden varsojen kanssa. Tämä kuitenkin riippuu täysin siitä, onko muita varsoja sillä hetkellä syntynyt.

Orien astutuskäyttö

Jalostuskäytössä olevat oriimme ovat tarjolla myös ulkopuolisille tammoille. Orien jalostuskäyttö on ilmoitettu kunkin orin omalla sivulla. Orien sivuilta selviää myös, mikäli tietyn rotuinen ori on käytössä muun rotuisille tammoille. Oreillamme ei ole mitään tiettyä maksimijälkeläismäärää, vaan ne astuvat niin kauan kun pysyvät hyväkuntoisina ja niiden sperma on riittävän laadukasta. Oriemme kuntoa tarkkaillaan säännöllisesti oman eläinlääkärimme toimesta.

Mikäli olet löytänyt potentiaalisen orin hevostemme joukosta tammallesi, otathan yhteyttä sähköpostitse. Ilmoita viestissäsi tammasi sivut sekä valitsemasi ori, ja myös hieman informaatiota mahdollisen varsan tulevaisuudesta. Orimme astuvat tammat pääsääntöisesti Dóchasissa, Irlannissa, mutta voivat matkustaa Irlannin/Pohjois-Irlannin sisällä myös muille talleille tai esimerkiksi jollekin oriasemalle. Syntyneen varsan sivut tulee ilmoittaa ylläolevaan sähköpostiosoitteeseen mahdollisimman pian.

Tavoitteet ja periaatteet

Dóchasissa varsat nimetään kyseessä olevan rodun perinteitä noudattaen. Käytämme varsoillamme yleensä kasvatusnimeä Dóchas, jota voidaan käyttää varsan nimen etu- tai loppuliitteenä. Mahdollisilla friisiläiskasvateilla kasvatusliitteenä toimii D. pisteen kera, viitaten Dóchas Acresiin. Suosimme simppeleitä ja hyvin suuhun sopivia nimiä.

Meillä kasvatuksen päätavoite on kasvattaa hyvälaatuisia varsoja tarkoin valituista vanhemmista. Pyrimme siihen, että varsat kasvaisivat tasapainoisiksi ja terveiksi yksilöiksi, ja siksi tarjoammekin niille lauma-elämää ensimmäisen kahden ikävuoden ajaksi. Näin varsat voivat kasvaa ja oppia laumassa, jossa on sekä muita varsoja ja nuoria poneja kuin myös aikuisia tammoja, jotka opettavat varsoille käytännön tavat. Pyrimme myös käsittelemään varsojamme riittävän usein - tavoitteena ei ole vain hylätä niitä laitumelle muutamaksi vuodeksi vaan myös totuttaa ne ihmiseen. Aloitamme yleensä ajokoulutuksen 3-vuotiaana, ratsukoulutuksen 4-vuotiaana, kuitenkin tapauskohtaisesti harkiten. Koulutuksessa apuna meillä toimii ammattitaitoiset kouluttajat.

Tärkein tavoitteemme on löytää mahdollisille myyntivarsoille hyvät kodit. Toiveena on, että kasvatti pääsee sellaiseen kotiin, jossa se voi viettää koko elämänsä. Ihanteellista olisi, jos kasvatti pääsisi sille sopivaan käyttöön eikä jäisi seisomaan tyhjänpantiksi talliin.

Myyntiehdot

 • Kasvatti tulee rekisteröidä heti syntymän jälkeen Virtuaalisen ratsastajainliiton hevosrekisteriin. Kasvattajaksi merkitään talli DOCH1748, kasvattajanimeksi Dóchas tai D., ja syntymämaaksi Irlanti. Mikäli kasvatti on suvullinen, vanhempien rekisterinumerot tulee liittää hakemukseen.
 • Kasvatille tulee tehdä toimivat www-sivut sovitun ajan kuluessa kasvatin ostosta. Sivuilta tulee löytyä kasvatin perustiedot, sukutaulu sekä kasvattaja (Dóchas Acres). Osoite tulee ilmoittaa kasvattajalle. Mahdollisesta osoitteenmuutoksesta tulee ilmoittaa sähköpostitse tai sivuille on laitettava tieto asiasta.
 • Kasvatin saa ruunata kysymättä kasvattajalta, mutta orista olisi hyvä jättää edes yksi tai kaksi pakastespermaa varastoon mahdollisten jälkeläisten varalle.
 • Mikäli et pysty pitämään kasvattiani, olisin kiitollinen jos tarjoaisit sitä ensin minulle.
 • Kasvatin kuoltua, sille tulee tehdä muistosivut ja tallentaa ne WebArchiveen.
 • Kasvatit

  s. 01.11.2018    ori       american miniature horse     Wicked Halo D.     (i. Halo Reality x e. Wicked Wonderland)     om. Scuderia Sierra

  s. 16.11.2018    tamma     clydesdale     Cayenne D.     (i. Wulfhall Victor x e. Portlaw Carrera)     om. Scuderia Sierra

  s. 20.08.2018    tamma     friisiläinen     Gabriëlle D.     (i. Thomasje x e. Adriana B.)     om. Stall Fernweh

  s. 09.11.2018    ori       selle francais     Dóchas Ziggy Stardust     (i. Lazarus x e. Zenith)     om. Scuderia Sierra

  s. 01.11.2018    ori       trakehner     Dóchas Superman     (i. Porter x e. Supermarine)     om. Stall Fernweh

  sivun kuvat © Alexia Khruscheva, Lucky Shots & Fleur Fotografie - kirjallinen lupa!